10 destinatii exotice in Pacificul de sud: Tahiti

0 Comments
drapeau Tahiti

Numele oficial: Territoire de la Polynésie Française (Tahiti);
Forma scurtă: Tahiti;
Codul de tara ISO: pf;
Ora oficială: UTC -10h;
Prefixul telefonic de țară: + 689;
Capitala: Papeete;
Forma de guvernământ: democratie parlamentara in teritoriile Frantei de peste mari (1946);
Localizare: arhipelag de insule in Oceania, la sud-est de Hawaii si est de Australia;
Suprafaţa: 4.167 km² (118 insule si atoli);
Relief: vulcanic combinat cu atoli de corali;
Climat: tropical, cu sezon uscat (mai-octombrie) si sezon umed (noiembrie-aprilie);
tahiti_map_large
Prezentare:
Supranumita si „Insula iubirii”, Tahiti este un pamant legendar si unul dintre primele paradisuri turistice din epoca moderna.
Explorata de Wallis, Bougainville si Cook, insula a fost descrisa ca un „taram al frumusetii si al incantarii, locul unde poti admira unele dintre cele mai frumoase femei din lume”.

Lista autorilor faimosi care au vizitat si au scris despre Tahiti este extrem de lunga: Herman Melville, Robert Louis Stevenson, Pierre Loti, Rupert Brooke, Jack London, W. Somerset Maugham, Charles Nordhoff sau Norman Hall, dar artistul care a „vorbit” cel mai bine despre Tahiti a fost Paul Gauguin, care a transformat culorile primitive ale insulei intr-unul din cele mai puternice semnale vizuale din istoria artei.
ICmoanatth
Tahiti este cunoscuta in istorie si pentru confruntarile care au avut loc aici in cel de-Al Doilea Razboi Mondial intre armata americana si cea japoneza, dar si pentru ca a fost locul in care a fost filmata „Revolta de pe Bounty”, una dintre peliculele cele mai costisitoare ale anilor 60 (buget de 19 milioane dolari), cu Marlon Brando in rolul principal.
Unde?
Pilinezia Franceza si principala sa insula Tahiti, se afla la 4.000 km sud-est de insulele Hawaii si 6.000 km sud-vest de Los Angeles.
tahiti

Cand?
Mai-octombrie este perioada propice unei vizite in Tahiti.
De ce?
Atractiile turistice includ peisaje minunate in Tahiti, dar si in Moorea si Bora Bora, un extrem de interesant sit arheologic la Huahine, precum si sate polineziene care si-au pastrat traditiile milenare. Polinezia Franceza dispune de 35 de insule si 83 de atoli, adica un total de peste 4.000 de kilometri patrati de pamant intr-o imensitate de 5 milioane de kilometri de ocean si 200 de mile marine de zona economica exclusiva.
Tahiti-hy3
Diversitatea geologica este una dintre frumusetile acestor insule, care dispun de aproape toate formele de relief, de la dealuri, la atoli de corali si de la insule vulcanice, la cascade spectaculoase.
Pentru toate frumusetile sale, dar si pentru vestigiile din aprigile lupte din cel de-Al Doilea Razboi Mondial, Tahiti, dar si Moorea si Bora Bora merita sa le alocati o vacanta de neuitat.

Cum?
Sapte linii aviatice au ca punct terminus aeroportul din capitala Tahiti, Papeete.
Tahiti-hy4
Nota:
1. Înainte de plecarea în străinătate va recomandam sa contactaţi ambasada statului in care efectuaţi călătoria, precum si ambasadele tarilor de tranzit, pentru obţinerea de informaţii suplimentare privind condiţiile particulare de intrare si şedere prevăzute de legislaţia locala.
In cazul destinaţiilor care necesita viza, asiguraţi-vă pentru obţinerea acesteia. Odată aplicat in paşaportul dumneavoastră colantul de viza, verificaţi cu atenţie perioada de şedere înscrisa.
2. Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetăţenilor romani care intenţionează sa rămână pentru o perioada îndelungată pe teritoriul acestui stat sa se adreseze misiunii diplomatice a României si sa îşi anunţe prezenta in regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi in situaţii de urgenta.


You may also like

Niciun comentariu: