10 destinatii exotice in Pacificul de sud: Insulele Solomon

0 Comments
Solomon Islands Flag


Numele oficial: Solomon Islands;
Forma scurtă: Solomons;
Codul de tara ISO: sb;
Ora oficială: UTC +11h;
Prefixul telefonic de țară: +677 ;
Capitala: Honiara (pe insula Guadalcanal);
Forma de guvernământ: democratie parlamentara in interiorul Commonwealth;
Localizare: grup de insule in Pacificul de Sud, la est de Papua si Noua Guinee;
Suprafaţa: 27.500 km²;
Relief: in mare parte muntos, vulcanic, cu paduri tropicale si cativa atoli de corali;
Climat: tropical, cu temperaturi medii de 27°C si umiditate ridicata in timpul sezonului musonic (noiembrie-martie);
Solomon-Islands (1)
Prezentare:
Una din ultimele regiuni din lume care au cazut sub controlul Europei si sub influenta religioasa a acesteia a fost cea a Insulelor Solomon.
Din toate povestile spuse in soapta aici nu lipsesc rechinii feroce, cuferele pline cu aur sau butoaiele cu rom. Nu poti sa nu observi, mergand pe strazi, sau prin satele razlete, bogatia traditiilor dar si multitudinea de nationalitati care traiesc aici: africani, malaezieni, micronezieni sau polinezieni blonzi.
Ca si vecina Vanuatu, pamanturile de aici te indeamna la aventura, cu vulcanii inca activi, atolii cu apa limpede, padurile tropicale invaluite in ceata sau recifele de corali stralucitoare. Totul este atat de divers si iesit din comun incat, deseori, turistii isi doresc sa nu se mai termine niciodata vacanta.
Unde?
Solomon Islands se afla intre Vanuatu si Papua si Noua Guinee, la nod-est de Marea Bariera de Corali din Australia.
Solomon-Islands (1)
Cand?
Cea mai buna perioada pentru petrecerea unei vacante in Insulele Solomon este aprilie-octombrie, adica dupa si inainte de perioada musonica. I-le Solomon se afla la o ora distanta de Australia.
De ce?
Istoria si relicvele celui de-Al Doilea Razboi Mondial, in special legendele despre luptele sangeroase din insula Guadalcanal sunt puncte de interes pentru unii turisti. Apoi, altii sunt interesati de scuba diving, dar si de linistea vietii rurale. In plus, Insulele Solomon sunt ultima frontiera a turismului de aventura din Pacificul de Sud.
Solomon-Islands (2)


Cum?
Zborurile comerciale ajung de doua ori pe saptamana din Australia, Fiji, Papua si Noua Guinee si Vanuatu.

Cu o suprafata de 27.500 km², Insulele Solomon sunt a doua natiune insulara din Pacificul de Sud, dupa Papua si Noua Guinee. In plus, in afara de cei 5.313 kilometri de coasta, Insulele Solomon beneficiaza si de importante regiuni impadurile. Cele sase insule mari, dipuse in cerc (Choiseul, Isabel, Malaita, New Georgia, Guadalcanal, Makira), sunt inconjurate de alte 922 de insule mai mici, din care 347 nelocuite.
Solomon-Islands (3)

Frumusetea acestor insule, precum si clima tropicala, temperata de brizele racoroase care fac uitate caldura si umiditatea, fac din Insulele Solomon o destinatie de iarna extrem de atractiva.


Nota:
1. Înainte de plecarea în străinătate va recomandam sa contactaţi ambasada statului in care efectuaţi călătoria, precum si ambasadele tarilor de tranzit, pentru obţinerea de informaţii suplimentare privind condiţiile particulare de intrare si şedere prevăzute de legislaţia locala.
In cazul destinaţiilor care necesita viza, asiguraţi-vă pentru obţinerea acesteia. Odată aplicat in paşaportul dumneavoastră colantul de viza, verificaţi cu atenţie perioada de şedere înscrisa.
2. Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetăţenilor romani care intenţionează sa rămână pentru o perioada îndelungată pe teritoriul acestui stat sa se adreseze misiunii diplomatice a României si sa îşi anunţe prezenta in regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi in situaţii de urgenta.


You may also like

Niciun comentariu: