10 destinatii exotice in Pacificul de sud: Fiji

0 Comments
ws_Fiji_Flag_1680x1050

Numele oficial: Republic of the Fiji Islands;
Forma scurta: Fiji;
Codul de tara ISO: fj;
Ora oficiala: UTC+13h;
Prefixul telefonic de tara: +679;
Capitala: Suva (pe insula Viti Levu, pop. 167.000 loc);
Forma de guvernamant: democratie parlamentara;
Localizare: grup de insule in Oceania;
Suprafaţa: 18.333 km²;
Relief: in mare parte muntos, de origine vulcanica, cu paduri tropicale dense;
Climat: tropical maritim, cu variatii de temperatura nesemnificative;
cartographie-Fidji
Prezentare:
Cunoscuta si sub denumirea de „Insula Canibalilor”, Fiji este acum una dintre cele mai colorate destinatii din Pacificul de Sud. Nu mai putin de 322 de insule si insulite alcatuiesc „Grupul Fiji”, dar 100 dintre acestea sunt nelocuite.
Formarea insulelor Fiji este de origine vulcanica, cu contributia apelor calde ale oceanului. Peisajul este completat cu recife de corali de o frumusete aparte si ape cristaline.
Dupa cuceririle europene din secolul al XIX-lea, insulele Fiji au fost cedate Marii Britanii, care a incercat eradicarea canibalismului si crestinarea locuitorilor. Tot britanicii au adus mari grupuri de lucratori agricoli din India, care astazi reprezinta aproape jumatate din populatia tarii.
F72-132882
Astazi, Fiji este grup de insule acoperite de paduri tropicale, plantatii de cocotieri, plaje cu nisipul fin si dealuri molcome pline de vegetatie. Din fericire, principalele obstacole ale turismului din zona, cum ar malaria, minele personale sau terorismul au fost eradicate.
Principalele atractii ale insulelor Fiji sunt natura, un adevarat paradis verde), apele limpezi de culoarea turcoazului si dealurile inverzite. Cele mai frumoase plaje le ofera Mamanuca Islands, dar si Yasawas, unde se pot face scufundari in grota Sawa-i-Lau cave. Natura salbatica se poate admira in imensa rezervatie naturala Kulu Eco Park. Viata marina poate fi explorata subacvatic in Bouma National Park, pe insula Taveuni.
Locuitorii sunt extrem de primitori, desi populatia reprezinta un amestec vibrant, exuberant de malaezieni, indieni, polinezieni, micronezieni, chinezi si europeni, fiecare cu gastronomia si cultura lor. Insasi zona este una de granita intre Melanezia si Polinezia, vechea India cu Oceanul Pacific, formand cu lumea noua un amestec unic.
Fiji (4)
Fiji ofera resorturi turistice de calitate, mancare si cazare excelente, o viata de noapte activa, situri istorice, locuri de campare si conditii pentru practicarea majoritatii sporturilor acvatice: surfing, snorkeling, scuba diving s.a.
In afara de modalitatile clasice de a calatori in insulele Fiji, aici se mai poate ajunge cu avioane de mici dimensiuni, catamarane sau vase de croaziera. Fiecare pas facut pe aceste pamanturi reprezinta o aventura unica.
Unde?
Insulele Fiji Islands se afla intre America de Nord si Australia, la 5.100 km sud-vest de I-le Hawaii si 3.150 km nord-est de Sydney.
large_detailed_fiji_islands_map
Cand?
Aprilie/mai si octombrie/noiembrie sunt cele mai bune perioade pentru a vizita Fiji. Temperatura apei este extrem de placuta in perioada iunie-septembrie. Chiar daca in timpul zilei temperaturile sunt ridicate, majoritatea noptilor sunt racoroase.
De ce?
In primul rand, insulele Fiji sunt o destinatie extrem de prietenoasa, nu foarte scumpa si bogata in facilitati turistice. Majoritatea populatiei vorbeste limba engleza.
Cum?
Majoritatea liniilor aeriene care opereaza in Pacificul de Sud au ca destinatie insulele Fiji. In plus, multe dintre cursele care leaga America de Nord de Australia sau Noua Zeelanda fac escala in Fiji.
Fiji (1)
Nota:
1. Inainte de plecarea in strainatate va recomandam sa contactaţi ambasada statului in care efectuaţi calatoria, precum si ambasadele tarilor de tranzit, pentru obţinerea de informaţii suplimentare privind condiţiile particulare de intrare si şedere prevazute de legislaţia locala.
In cazul destinaţiilor care necesita viza, asiguraţi-va pentru obţinerea acesteia. Odata aplicat in paşaportul dumneavoastra colantul de viza, verificaţi cu atenţie perioada de şedere inscrisa.
2. Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetaţenilor romani care intenţioneaza sa ramana pentru o perioada indelungata pe teritoriul acestui stat sa se adreseze misiunii diplomatice a Romaniei si sa işi anunţe prezenta in regiune, comunicand coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi in situaţii de urgenta.
©GhidEuropean





You may also like

Niciun comentariu: