10 destinatii exotice in Pacificul de sud: Tonga

0 Comments

Numele oficial:  Kingdom of Tonga;
Forma scurta: Tonga;
Codul de tara ISO: to;
Ora oficiala: UTC +13h;
Prefixul telefonic de tara: +676 ;
Capitala: Nuku’alofa (pop. 25.000 loc.);
Forma de guvernamant: monarhie constitutionala (din 1875);
Localizare: arhipelag in Oceania, la sud de Samoa;
Suprafaţa:  747 km²
Relief: insule vulcanice si atoli de corali;
Climat: subtropical, racoros si mai putin umed, sezon musonic intre noiembrie-aprilie;

 Prezentare:
Vechiul regat Tonga, simgurul ramas in Polinezia, este si singura natiune din Pacific care nu s-a aflat niciodata sub dominatie straina.

Tonga se intande pe o suprafata de 700.000 de kilometri patrati de ocean, intre insulele Fiji si Samoa incluzand si reciful Minerva, care a fost stat independent pana in 1972.
Tonga (2)
Arhipelagul Tonga se imparte in patru mari grupuri de insule: Tongatapu (in sud, unde se afla si capitala Nuku’alofa), Ha’apai (un grup de insule de corali, aflat in centru), Vava’u (in est), iar in nord, izolate, grupul de insule vulcanice Niuas.
Mai mult de 100 km de ocean separa Tongatapu de Ha’apai, alti 100 Ha’apai de Vava’u si 300 pe cea din urma de Niuafo’ou si Niuatoputapu. Cu totul, Tonga este compusa de 170 de insule, din care 42 nelocuite. Chiar si asa, Tonga este una dintre cele mai populate arhipelaguri din Pacificul de sud.
Tonga (6)

Unde?
Tonga se afla intre insulele Samoa si Noua Zeelanda (de la nord la sud) si intre Cook Islands si  Fiji (privind de la est la vest).


Cand?
In sezonul ploios, ploile mai abundente se manifesta intre noiembrie si martie. In Tonga sunt aproximativ 160 de zile ploioase pe an, iar intre decembrie si aprilie sunt furtuni tropicale puternice. Pe cale de consecinta, sezonul cel mai bun pentru a vizita Tonga este mai-octombrie.
Tonga (3)

De ce?
Tongatapu este un urias muzeu in aer liber al traditiile si culturii polineziene. Ha’apai este locul perfect pentru iubitorii de plaja, iar Vava’u reprezinta alegerea corecta pentru amatorii de scufundari, pescuit si navigatie.

Cum?
Tongatapu este accesibila din Auckland (Noua Zeelanda), apeland la liniile aeriene Air New Zealand si Virgin Australia, iar din Fiji cu ajutorul Fiji Airways.
Tonga (5)






Nota:
  1. Inainte de plecarea in strainatate va recomandam sa contactaţi ambasada statului in care efectuaţi calatoria, precum si ambasadele tarilor de tranzit, pentru obţinerea de informaţii suplimentare privind condiţiile particulare de intrare si şedere prevazute de legislaţia locala.
In cazul destinaţiilor care necesita viza, asiguraţi-va pentru obţinerea acesteia. Odata aplicat in paşaportul dumneavoastra colantul de viza, verificaţi cu atenţie perioada de şedere inscrisa.
  1. Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetaţenilor romani care intenţioneaza sa ramana pentru o perioada indelungata pe teritoriul acestui stat sa se adreseze misiunii diplomatice a Romaniei si sa işi anunţe prezenta in regiune, comunicand coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi in situaţii de urgenta.



You may also like

Niciun comentariu: